V. Palóc Világtalálkozó

2018.04.13

Kedves Palócok!
Drága magyar testvérek!
Tisztelt érdeklődők!
Nagy örömmel tudatom veletek, hogy Cserháthaláp Község Önkormányzata a Tar Lőrinc Baráti Körrel karöltve együtt szervezi és rendezi meg az V. Palóc Világtalálkozót!
A tavalyi évben a Szikragyújtó napon tettem egy ígéretet az ott megjelenteknek, hogy nem hagyjuk veszni ezt a méltán többre érdemes rendezvényt, s lehetőségeink figyelembe vételével idén Cserháthalápon, Palócország szívében rendezzük meg a Világtalálkozót!
Gazdag kultúránk, ősi hagyományaink és palóc tradíciónk nem engedjük veszni, mert míg "magyarnak lenni büszke gyönyörűség", addig "palócnak lenni kegyelmi állapot", s mi palócok ragaszkodunk ezen állapotunkhoz!
A rendezvényre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk! 

Szeretettel várjuk továbbá az előadók, írók-költők, művészek, alkotók, közösségek, kiállítók, kézművesek, vásározók jelentkezését az V. Palóc Világtalálkozóra.

A Palóc Világtalálkozó célja, hogy lehetőséget biztosítson a palóc hagyományokat, szokásokat, kultúrát fenntartó, továbbadó előadóknak, közösségeknek, művészeknek a bemutatkozásra, valamint elősegítse a kapcsolatok, együttműködések kiépítését, fejlesztését.

A szervezők nevében üdvözlettel:

Dócs Dávid
Cserháthaláp 
polgármestere