"Szülőföldem szép palócföld"           irodalmi pályázat

2018.04.13

A versenyt Cserhát­haláp önkormányzata, a tari Tar Lőrinc Baráti Kör Közhasznú Egyesület és a Tar Lőrinc Tehetséggondozó Műhely hirdeti meg az ötödik Palóc Világtalálkozó alkalmából. A pályázat célja az értékek bemutatása, a rejtett kincsek felfedezése, a palócok önbizalmának és identitásának erősítése. Szeretnék hazánk és a szűkebb szülőföld értékeit és hagyományait nemzedékről nemzedékre átörökíteni a jövő számára.

A pályázat feltételei között szerepel többek között a pályamű felajánlása az V. Palóc Világtalálkozó és a közeljövőben, a Nógrád megyei Cserháthalápon létrehozandó, a palócföldi hagyatékot bemutató állandó kiállítás számára. Nemcsak irodalmi, de képzőművészeti alkotásokkal is lehet jelentkezni. Egy személy maximum három művet adhat be.

A cél, hogy a pályázók a Palócföldről vagy lakóhelyük múltjáról, jelenéről és jövőjéről szóló értékes gondolatokat fogalmazzanak meg. Ez magába foglalhatja az érdekes, településükhöz kötődő tevékenységet, a természeti és az építészeti környezetet, a szakrális emlékeket, mint például temető, templom vagy szobrok, valamint beszámolhat a nagyszülők szülőfalujának szokásairól és hagyományairól. Akár egy meghatározó palóc személyiséget is bemutathatnak. A pályaműveket zsűri értékeli, a beküldési határidő május 31-e.

Bejegyzés a NOOL cikke alapján.